onsdag 24 juni 2009

Lite stickat o virkat.

Den bruna tröjan är stickad i tweedgarn från Rowan och gjordes till min son. Då fick jag aldrig dit knapparna utan använde den ändå.
Nu tyckte jag det var dags att få dit knappar så dessa söta hittade jag på Yll o Tyll här i Uppsala (www.yllotyll.se)

Här är min söta dotter modell i sina nya kläder som är virkade efter ett mönster på garnstudio.com och är gjort i Drops alpacka. Jag måste virka ganska hårt tror jag iallafall i hatten för den är gjord efter stor storlek och SÅ stort huvud har hon inte... Måste tacka Lysmask för att hon skickade lite restgarner till mig så jag kunde göra blommorna. :)

tisdag 23 juni 2009

PIF


Hittade det här på Marias sida http://mariaspyssel.blogspot.com/

Det lät som en trevlig idé och haka gärna på! :D Klicka på bilden så ser ni den större.

onsdag 17 juni 2009

Cybercrop på Svensk Scrapbooking

I helgen är det Cybercrop på www.svenskscrapbooking.se Om vädret blir som SMHI spår så kan det ju bli en utmärkt inomhussysselsättning. :)

Happy Scrapping! :D

måndag 15 juni 2009

Godis!!!

Det här blogg-godiset lottas ut på Scrapgalens blogg . Masor av härligt godis! :) En massa fina papper och alfabet och blommor. Håller tummarna att turen är på min sida!



tisdag 9 juni 2009

Dagispresenter

Dagis är snart slut för "terminen". L ska få ett långt sommarlov är det tänkt. Nästa vecka är sista veckan och sen blir det åter dagis igen andra veckan i augusti.

Dagispersonalen har ställt upp extra för oss den här våren i samband med att lillasyster kom och att vi var tvugna att ta bort vår katt förra veckan så jag ville ge dem något extra förutom den som alla föräldrar skramlat till.
Det blev lite pimpade tepåsar med ett örtte som heter "Kvällsro". Tyckte att det kunde passa. :)

De fick påsarna idag och de blev jätteglada allihopa. :D Dessutom berättade en av dem att hennes dotter sett de altrade tändsticksaskarna de fick i julas och sedan dess gjort egna! Ytterligare en ner i pysselträsket!!!


lördag 6 juni 2009

Nationaldag...

Så var det då nationaldag... Det känns som om det kommer lite mer firande för varje år iallafall men innan vi hinner ifatt Norge så lär det ta ett decennium eller så.

För vår egen del ska vi ta en tur till Uppsala katthem (http://www.uppsalakatthem.com/) för att ge bort en del kattsaker som vi tyvärr inte behöver längre. De har 5-årsjubileumsfirande idag med diverse aktiviteter.


Senare i eftermiddag kommer en stick-kompis hit på middag och sedan lite stickning framför fotbollen. :)


Glad nationaldag på er!


fredag 5 juni 2009

Studentuppvaktning

Idag har vi varit på studentuppvaktning. Det är vår barnvakt som tog studenten och det är alltid svårt med present... Dock önskade hon sig en handväska och jag hade ingen aning om vilken sort hon tänkt sig så därför fick det bli ett väskkort med ett bidrag i. :) Jag har använt de ljuvliga papprena från Maja Design "Äntligen" och så lite gamla primablommor och akryldroppar och några murgrönelöv. Vad den stora braden kommer ifrån som jag har använt som lås vet jag inte...






1st annual 2 sketches 4 you Ultimate card showdown

My first entry in my blogg will be in English. This is due to the fact that I am participating in the Ultimate Card Showdown at http://www.2sketches4you.blogspot.com/ This showdown stretches all over June and I am keeping my fingers crossed that my card appeals to the judges.


I have used cardstock (double sided - green and polka dots) from My Mind's Eye (Trés Jolie . Ooh La la). The stamp comes from Hänglar o Stänglar (http://www.hanglar.com/) and has been colored with ProMarkers and some details highlighted with 3D-glaze. The word "Tack" is vinyl thickers (means Thank you in Swedish). The edges of the papers have been inked with ColorBox Chalk Olive green.